FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je da će tužiti predsjednika Skupštine Grada Bijeljina Dragana Đurđevića, zbog neistina koje je iznio u medijima na njegov račun.

-Ako je smatrao da postoje nelegalne radnje u mom radu trebalo je da to prijavi nadležnim organima, a ne da priča o tome u medijima bez iznošenja bilo kakvih dokaza. Odgovorno tvrdim da u mom radu nikada nije bilo kriminalnih radnji za koje me on optužuje i zbog toga ću pokrenuti tužbu zbog klevete protiv njega već sledeće sedmice - istakao je gradonačelnik Mićić.

On je naveo da odbornici koji podržavaju rad gradonačelnika nećeučestvovati u nastavku 42. sjednice Skupštine Grada koja je zakazana za 13. maj.

-Naš stav je da je sjednica Skupštine održana 11. maja bila nelegalna, jer je u samom startu uvrstila u dnevni red tačku koja je izglasana za skidanje sa dnevnog reda, što je gruba povreda Poslovnika o radu Skupštine Grada. Tražićemo i da se dokaže čija je odgovornost što glasovi dva odbornika nisu registrovani prilikom glasanja. Ako su imali većinu i 16 odbornika, nije bilo potrebe da se krše pravila Poslovnika o radu Skupštine - istakao je Mićić.

On je dodao da je smjena zamjenika gradonačelnika Huse Zečkanovića, koja je izglasana u nastavku sjednice Skupštine, koju smatra nelegalnom, nelogičan potez, s obzirom na to da gradonačelnik u skladu sa svojim ovlašćenjima treba da predloži svog zamjenika.

-Bošnjaci su manje zastupljen konstitutivni narod u našem Gradu, koje mi poštujemo. Uspjeli smo da ostvarimo dobru saradnju sa bošnjačkom zajednicom i obezbijedimo svim građanima Bijeljine da se osjećaju ravnopravno, te smatramo da nije bilo nikakvog razloga da se pokreće smjena zamjenika Zečkanovića - smatra gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )