FOTO: InfoBijeljina

Policijska uprava Bijeljina u prošloj godini je na telefonski broj 122 primila 6.104 poziva građana, a policijski službenici su postupili 3.208 puta prema raznim osnovama.

Od ukupnog broja primljenih poziva najviše ih je 1.509 bilo upućeno Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave. 

Građani pozivaju 122 i zbog pitanja koja nisu nadležnost policije, a takvih poziva je prošle godine bilo 96. 

Da bi policajci pravovremeno reagovali bitno je da prilikom poziva na ovaj broj navesti precizne podatke i odgovoriti na pitanja službenika. 

"Telefonski broj 122 je besplatan i aktivan 24 časa. To je broj za brzu koordinaciju i pravovremenu intervenciju policije, ukoliko su građani oštećeni prekršajem ili krivičnim djelom, očevici ili svjedoci događaja kojim se ugrožava tuđa ili lična bezbjednost, odnosno imovina", navedeno je u saopštenju. 

Iz bijeljinske Policijske uprave apeluju na građane da ne zloupotrebljavaju telefonsku liniju jer time onemogućavaju pružanje pomoći onima kojima je zaista potrebna. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )