FOTO: null

Košarkaši Sparsa i Građanskog odigrali su izuzetno kvalitetnu utakmicu u okviru 12. kola košarkaške Lige 12. Utakmica na kojoj je pojedom debitovao novi trener Sparsa, Mensur Bajramović, završena je rezultatom 85:79.

U prvoj četvrini domaći su imali prednost od plus devet (19:10) polovinom prvog perioda. Prednost stvorenu u tim trenucima Sparsi su održavali do kraja prve četvrtine koju su riješili u svoju korist rezultatom 26:17.

Gosti su uspjeli u drugom periodu da se konsoliduju i da uspostave ravnotežu na terenu. Prednost od devet poena stvorena u prvom periodu, gosti su smanjili na šest poena i na pauzu se otišlo pri rezultatu 46:40 za domaće.

Treću četvrtinu gosti su odigrali vrlo dobro i predvoeđeni Erkićem dolaze do prednosti u ovoj utakmici. Treći period riješili su u svoju korist rezultatom 25:17, za vodstvo od 65:63 na kraju treće dionice.

Posljednji period donio je čvrstu utakmicu u kojoj se igralo gotovo koš za koš tokom cijelog perioda, a obje ekipe su vjerovatno zbog nervoze i važnosti utakmice imale dosta tehničkih grešaka te nepreciznosti u završnici. Ekipe su smjenjivale u vodstvu, ali prednost ni jedne ekipe nije bila veća od tri poena.

Utakmicu su domaći riješili u posljednjoj minuti tricom Hodžića a potom i jednum pogođenim slobodnim bacanjem. Zakucavanje Brauna na 40 sekundi prije kraja dalo je Sparsima prednost od plus sedam (83:76), ali je i podiglo cijelu dvoranu na noge.

Konačan rezultat glasio je 85:79 za ekipu Sparsa. Najefikasniji u redovima domaćih bili su Bajramović sa 23 poena te Braun sa 20 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Erkić sa 24 postignuta poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )