FOTO: null

Gradski park u Bijeljini od danas je bogatiji za teretanu na otvorenom, čiju su izgradnju sufinansirali Grad Bijeljina sa 47.800 KM i Evropska unija sa 15.000 KM.

Teretanu na otvorenom i pristupnu stazu dječijem igralištu predali su na upotrebu predstavnik UNDP-a Selma Osmanagić Agović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je ovom prilikom istakao da Bijeljina novim projektima opravdava dobijenu titulu Grada sporta za 2020. godinu.

- Ovo je jedan od načina da građane različitih uzrasta uključimo u sportske aktivnosti. Osim toga, Bijeljina je dobila titulu Grada sporta za 2020. godinu, ne bez razloga, jer se više od 10.000 građana bavi nekim vidom sportskih aktivnosti. Teretana na otvorenom omogućiće mladima, ali i starijima, da bez zakupa termina i prostora, kada god požele, mogu da se bave fizičkom aktivnošću – rekao je gradonačelnik Mićić.

Agovićeva je navela da su posredstvom ReLOaD projekta u prethodne dvije godine objavljena dva javna poziva za organizacije civilnog društva i dodijeljeno 300.000 KM za nevladine organizacije u Bijeljini.

- Finansijsku podršku projektima dali su Evropska unija i Grad Bijeljina, a cilj je bio unapređenje kvaliteta života građana. Nakon različitih projekata, kao kruna višemjesečnog rada Foruma za građanske inicijative grada Bijeljina, uslijedilo je postavljanje teretane u Gradskom parku, jer je tu ideju u anketi podržalo više od 52 odsto građana – naglasila je Agovićeva.

Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije grada Bijeljina Ankica Todorović dodala je da je ovim projektom obuhvaćena i izgradnja pristupne staze dječijem igralištu.

- Željeli smo da obezbijedimo jednak pristup parku za sve građane, pa smo postavili i stazu za invalidska i dječija kolica. U narednom periodu biće rađena rekonstrukcija svih staza i tada ćemo izgraditi pristupne rampe na svim ulazima u park. Cilj nam je da što više građana dolazi na ovo mjesto i da pokažemo da je moguće druženje mladih i starijih – kaže Todorovićeva.

Ona je podsjetila da je tokom juna i jula anketirano više od 1.200 građana koji su se izjasnili o tri inicijative.

- Građani su birali između obezbjeđivanja besplatnog interneta na području grada, popravke javnih punjača za mobilne telefone i izgradnje teretane na otvorenom. Većina je izabrala teretanu i ovo je lijep pokazatelj saradnje Gradske uprave i stanovnika Bijeljine -  ocijenila je Todorovićeva.

Teretana na otvorenom postavljena je u okviru projekta „Izgradnja teretane na otvorenom i prustupnih rampi“, koji je dio Regionalnog programa za razvoj demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Teretana na otvorenom i zdrave životne navike promovisani su u partnerstvu sa Regionalnim udruženjem amputiraca Bijeljina, društveno odgovornim preduzećima „Sport vižn“ i „Maj džim“ (My Gym), kao i Kafe i fit barom „Ono kao ljubav“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )