FOTO: null

Gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić je posjetio Regionalno udruženje distrofičara u novim prostorijama i tom prilikom sa predsjednikom Udruženja Slavkom Reljićem razgovarao o problemima koje u svom radu ima ova organizacija.

Gradonačelnik Mićić je istakao da je Grad Bijeljina uspio da obezbijedi prostorije koje Regionalno udruženje distrofičara koristi bez naknade:

- Pored obezbjeđenja prostora, rad udruženja lica sa invaliditetom pomažemo i plaćanjem materijalnih troškova, odnosno finansiranjem projekata. Od naredne godine to će se djelimično promijeniti, s obzirom da će od sredstava predviđenih za finansiranje udruženja građana najviše 20 odsto biti moguće izdvojiti za plaćanje materijalnih troškova, a sva preostala budžetska sredstva udruženja će dobijati preko finansiranja njihovih projekata. Udruženje distrofičara i ostale organizacije lica sa invaliditetom su već iskusni u pisanju i kandidovanju projekata i vjerujem da će novi sistem finansiranja dobro funkcionisati, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Rješenje problema smještaja udruženja lica sa invaliditetom u Bijeljini, uz finansijsku podršku Ambasade Azerbejdžana u Beogradu, još prije dvije godine je najavila delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković, ali ovaj projekat do danas nije realizovan. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )