FOTO: null

Kreditno zaduženje Grada Bijeljina iznosi oko 30 miliona KM, što je mnogo manje od 50 miliona, koliko Pokret “Uspješna Srpska” tvrdi da iznose kreditne obaveze Grada.

- Ukupno zaduženje Grada iznosilo je oko 61 milion KM prije sedam do osam godina, a sada je taj dug prepolovljen. Takođe, nisu tačne ni tvrdnje predsjednika Skupštine Grada Dragana Đurđevića da deficit u gradskom budžetu iznosi sedam miliona KM. Deficit je iznosio 6,7 miliona KM, ali smo u protekle dvije godine uspjeli da smanjimo taj iznos na nešto više od četiri miliona KM - pojasnio je savjetnik Gradonačelnika za finansije i budžet u Gradskoj upravi.

On je dodao da su oni koji iznose u javnost netačne podatke o stanju u gradskom budžetu dobro upoznati sa stvarnim stanjem, te da neistine šire u svrhu dnevne politike.

- Na Skupštini Grada dogovoreno je da se zaključno sa 2019. godinom deficit u gradskom budžetu pokrije u potpunosti, jer se svake godine oko 1,2 miliona KM mogu prebaciti na pokrivanje deficita - precizirao je Sofrenić.

On je dodao i da je na funkciji načelnika za finansije proveo skoro sedamnaest godina, te da su do sada sve kontrole potvrdile da se radi u skladu sa zakonom.

- Nikada nije bilo negativnih nalaza i mišljenja. Radili smo transparentno i u skladu sa zakonom. Na osnovu toga naše Odjeljenje je u proteklih nekoliko godina proglašavano za najbolje Odjeljenje u Bosni i Hercegovini - istakao je Sofrenić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )