FOTO: InfoBijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je da na 59 hektara javnih površina, na području Grada Bijeljina, počinje košenje ambrozije, koja je u punom cvatu, kao i da se nastavlja košenje trave na 210 kilometara oko putnog pojasa, čime se intenzivnnije pristupa uređenju Grada.

- Pojačali smo aktivnosti na košenju i uređenju zelenih površina, a od Komunalne policije očekujemo da nam pomogne i opomene sve na čijim se privatnim posjedima ambrozija nalazi - naveo je Mićić.

On je dodao da Grad sa preduzećem "Komunalac" ima ugovor o održavanju javnih površina vrijedan 224.000 KM.

- Kada je riječ o čišćenju divljih deponija, za koje je predviđeno oko 50.000 KM, može se reći da ih je sve manje - naglasio je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine naglasio je da će sve inspekcije i Komunalna policija pojačati kontrole u vezi sa ovim problemima. Govoreći o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu, Mićić je rekao da slijedi i izmještanje radionica iz stare Tehničke škole u centru grada u prostorije te škole u Račanskoj ulici. Osim toga, radionice će biti modernizovane novim mašinama i uređajima kako bi budućim učenicima bilo pruženo najbolje dualno obrazovanje koje odgovara zahtjevima privrede. Dugo najavljivano izmještanje autobuske stanice biće izvršeno uz pomoć dijela planiranih kreditnih sredstava u toku naredne godine.

- Ukoliko Vlada ispuni obaćanje i prenese zemljište nekadašnje Željezničke stanice na Grad, izgradnjom nove autobuske stanice gužve u centru Bijeljine biće značajno smanjene - istakao je Mićić.

LJepši izgled Grad će dobiti i nakon potpune rekonstrukcije i vraćanja prvobitnog sjaja Sokolskom domu, a Bijeljinci će imati značajno kvaltetniju ponudu kulturnih sadržaja u Gradu.

- Oko mililion KM biće uloženo u obnovu Sokolskog doma, koji će uskoro preći na listu stalnih spomenika kulture u BiH. To je jedna od najzačajnijih i arhitektonski najvrjednijih zgrada izgrađenih između dva rata u Bijeljini i mi ćemo je vratiti kulturi. U Sokolskom domu biće smješteno Gradsko pozorište, Hor „Srbadija", SPKD „Prosvjeta" , SKUD „Semberija", odnosno, svi renomirani predstavnici kulturnog života Grada - nagalsio je Mićić.

Pored navedenih projekata, planiramo da 500.000 KM utrošimo na rekonstrukciju Gradske toplane, odnosno, na promjenu energenta koji se koristi za grijanje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )