FOTO: srpskainfo.com

U SDS nema podjela, poručio je lider SDS Vukota Govedarica nakon sjednice Predsjedništva SDS na kojoj je raspravljano o izbornim rezultatima stranke.

On je dodao da je Predsjedništvo stranke danas donijelo jednoglasne zaključke da istraju u utvrđivanju istinitih rezultata izbora. To znači novo prebrojavanje glasova i utvrđivanje da li je bilo falsifikovanih glasačkih listića.

– Zadovoljan sam što je Predsjedništvo pokazalo odgovornost i utvrdilo jedinstvene stavove. Bez obzira na to koliko se proteklih dana govorilo o podijeljenosti, moram da kažem da smo danas imali jedinstvene stavove – naglasio je Govedarica i dodao da na sjednici Predsjedništva nije bilo riječi o njegovoj smjeni.

On je potvrdio da će Skupštini stranke, kao što je i ranije najavio ponuditi ostavku, odnosno povjeriti svoj mandat pred organom koji ga je i birao.

Govedarica je rekao i da SDS nije zadovoljan izbornim rezultazom, posebno za NS RS.

Na pitanje kako gleda na moguću saradnju sa SNSD, Govedarica je rekao da je SNSD vodio vrlo nekorektnu kampanju, kao i Dodik, dodajući da odluke u vezi sa takvom vrstom saradnje sa SNSD donosi Glavni odbor stranke.

Govedarica je rekao da je Predsjedništvo SDS dalo punu podršku svim dosadašnjim aktivnostima u utvrđivanje istine sta se desilo na izborima.

– Nastavljamo dokazivati konačnu istinu o izbornom rezultatu i ulazimo u fazu neizvjesnosti oko brojanja listića, odnosno da se utvrdi koliko je falskifikovanih listića bilo u prometu na dan izbora, na osnovu čega se i desila izborna krađa – poručio je Govedarica.

Na pitanje zašto pred medije nisu izašli i ostali članovi SDS, poput Miće Mićića, Mirka Šarovića i Milovana Bjelice, Govedarica je rekao novinarima da to trebaju njih pitati, dodajući da za neke zna da žure na put.

Podsjećanja radi, sjednicu je nakon četiri sata rasprave napustio Mladen Bosić.

Pred početak sjednice Predsjedništva niko od članova nije bio raspoložen za izjave.

Sjednici Predsjedništva SDS između ostalih prisustvuju Mićo Mićić, Mirko Šarović, Milovan Bjelica, Mladen Bosić, Rado Savić, Dragan Mektić, Milan Miličević.

Interesantno je da je prostorije SDS došao i član PDP Draško Stanivuković.

Odbornici PDP, NDP i SDS u banjalučkoj skupštini istovremeno održavaju sastanak u drugoj prostoriji SDS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )