FOTO: Glas Srpske

Živan Birčaković (67) iz Gornje Čađavice kod Bijeljine poginuo je, kada se okliznuo i pao sa merdevina dok je pokušavao da popravi krov sušnice mesa koji je oštetilo nevrijeme, potvrđeno je “Glasu Srpske” .

Tragedija se dogodila u nedjelju oko 18 časova. Merdevine su zbog kiše bile mokre. On se okliznuo, izgubio ravnotežu i pao sa nekoliko metara visine direktno na glavu.

Komšije pričaju da je supruga pokušala Birčakovića da spriječi da ide popravljati krov.

- Molila ga je da ne ide da stavlja crijep jer je veliki pravoslavni vjerski praznik Ivanjdan. Ispostavilo se da ne treba raditi na ovaj svetac. Živan nije ženu poslušao. Nije htio da sačeka. Pao je direktno na glavu i na mjestu poginuo -  kazao je rođak i komšija, Milorad Đokić.  Dodao je da je Birčaković bio vrijedan domaćin i pošten čovjek.  Živio je sa  suprugom Minkom. Ima kćerku i sina.

- Ćerka je bila mnogo vezana za oca.  Samo sat vremena prije nego što će ih ova nesreća zadesiti, ona je došla da vidi oca, jer je rekla da joj je “srce pucalo” i da je morala. Kao da je naslutila zlo - priča Đokić.

Mnogi mještani stradalog Birčakovića opisuju kao velikog domaćina koji je sa svoje dvije ruke stvorio sve što je imao, a imao je imanje i kuće, “kakvih nema u blizini”. Pamtiće ga i po tome što je pomagao kome je mogao.

Iz Policijske uprave Bijeljina potvrdili su da je stariji muškarac poginuo nakon pada sa krova.

- Slučaj je prijavljen u 18.35 časova, a nakon izlaska na mjesto događaja, ljekari su konstatovali smrt - saopštili su  iz bijeljinske policije.

Sve ukazuje na to da u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog djela.

Desetoro povrijeđenih

Bijeljinu i okolna mjesta u nedjelju je zahvatilo nezapamćeno nevrijeme. Olujni vjetar, praćen jakom kišom, nosio je crijep sa krovova, čupao i lomio stabla. Pored tragičnog pada Živana Birčakovića, još je nekoliko osoba povrijeđeno prilikom sanacije  oštećenih objekata.

- Još deset osoba je u nedjelju zadobilo lakše povrede iz istih i sličnih razloga - rekao je šef bijeljinskog gradskog odsjeka civilne zaštite Darko Ristić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )