FOTO: pixabay

Ako planirate putovati, a niste sigurni koliko će vam put otežati zastoji, nova karakteristika Google Mapsa napravljena je da riješi upravo tu nedoumicu.

Google Maps u službi korisnika

Najnovija iteracija Google Mapsa pored poboljšane navigacije za pješake uvodi nekoliko jako korisnih karakteristika koje će oduševiti vozače i (možda) razljutiti policiju. Evo o čemu se tačno radi.

Prijavite radare

Google je konačno u svoje Mapse uveo predugo iščekivanu karakteristiku prijave zastoja ili gužve na putevima. Za početak, tu je mogućnost prijave sudara, policijskih radara i usporenog saobraćaja. Ova karakteristika je bila dugo vremena prisutna na Androidu, a sada je napokon stigla i na iOS.

Nalazite se u saobraćajnoj gužvi? Javite ostalima

Google je pored prijave različitih vrsta zastoja uveo i četiri nove vrste incidenata - radove na cesti, zatvorene staze, vozila s kvarom i predmete na cesti (poput odrona kamenja). Sve ove karakteristike uveliko će pomoći pri planiranju putovanja i smanjivanju potencijalnih frustracija zbog neočekivanog kašnjenja.

Inkluzivne funkcije za slijepe i osobe sa slabim vidom

Nova karakteristika Googlea koja može proaktivnije navoditi korisnika napravljena je kako bi pomogla osobama sa slabim vidom. Na primjer, ako se korisnik približava velikoj raskrsnici, program će ga upozoriti da uspori i pristupi pažljivije. Nadalje, svaki put kada slučajno promaši rutu, program ga podsjeti da je to napravio te mu nudi alternativu, piše tportal. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )