FOTO: Nezavisne.com

Kao što obično biva veliki skandali su razlog da se neke stvari promijene, pa je tako i u poslovanju kompanija kao što je Google. I ovoga puta se radi o privatnosti korisnika, tačnije o praćenju lokacija, a problem je nastao kada se saznalo da kompanija prati lokacije korisnika i bez njihovog pristanka.

Nakon toga su uslijedile ispravke, ali je problem u tome što nisu mogle da se primjene na aplikacije u okviru kojih su lokacije korisnika od ključnog značaja.

Jedna od takvih aplikacija je naravno i Google Maps, te je Google odlučio se pozabavi i tim problemom, a kako bi se zaštitile informacije o kretanju korisnika. Upravo zbog toga i ova aplikacija dobija Incognito Mode, a opcija se već testira.

Jedan od načina da se sačuva privatnost kada je Google Maps u pitanju jeste da korisnik isključi svoj Google nalog, što nije naročito zgodno, i što neće biti neophodno kada Incognito Mode bude stigao na aplikaciju. Tako će korisnici moći da uključe opciju baš kao na Chrome-u ili YouTube-u, a kako bi izbjegli da se pretraživanja i lokacije iz Maps aplikacije povezuju sa njihovim Google nalogom. O novoj opciji se govori već četiri mjeseca, što ukazuje na to da je u pripremi, a Incognito Mode će biti u funkciji u svim oblastima gdje funkcioniše i Google Maps aplikacija.

Opcija je trenutno dostupna samo korisnicima koji imaju Preview Maps verziju 10.26, te novije, to jest onima koji su deo Preview Maps test grupe, dok će ostali morati da sačekaju dok Google zvanično ne objavi novu funkciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )