FOTO: null

Banja Dvorovi u Bijeljini godišnje zarađuje 200.000 KM od pružanja medicinskih usluga, a njen kapacitet za pružanje usluga medicinske rehabilitacije je i do milion maraka, izjavio je Srni direktor Banje Vlatko Jeftić.

Jeftić kaže da je ove godine realno moguće povećanje prihoda od pružanja medicinskih usluga za 11 odsto, ukoliko se obnove ugovori sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za stacionarnu rehabilitaciju na minimalno 200.000 KM i sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite od minimalno 100.000 KM.

"Dodatni prihod trebalo bi ostvariti pružanjem usluga rehabilitacije po ugovorima sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske, Fondom zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta i sa sindikalnim organizacijama velikih preduzeća poput Rudnika i termoelektrane Ugljevik i Alumine Zvornik, pod vrlo povoljnim uslovima, s ciljem sprečavanja nastanka invaliditeta", istakao je Jeftić.

Prema njegovim riječima, planirano je sklapanje ugovora i sa Boračkom organizacijom Republike Srpske o liječenju ratnih vojnih invalida u Banji Dvorovi tokom cijele godine. U Banji Dvorovi već uspješno pružaju novu uslugu produžene medicinske rehabilitacije za osobe starije dobi, po cijeni od 800 KM mjesečno, iako je prosječna cijena jednog banjskog dana sa punom uslugom oko 50 KM.

Jeftić kaže da ovu uslugu već koristi desetak starijih lica koji borave u Banji Dvorovi po nekoliko mjeseci, a mogućnosti ove ustanove su da na ovakav način zbrine oko 30 lica. "Nemamo namjeru da pravimo starački dom u Banji, nego da proširimo ponudu svojih usluga i ovim vidom zbrinjavanja starijih osoba", istakao je Jeftić.

U kompleksu Banje Dvorovi nalaze se hotel "Sveti Stefan" sa 39 dvokrevetnih i trokrevetnih soba i dva apartmana, restoran "Izvor" sa 400 mjesta, pet bazena, sauna i sportski tereni, a pružaju se i usluge masaže, inhalacija i akupunkture.

Ljekovita termalna i oligomineralna voda u Banji preporučljiva je za liječenje svih oblika reumatskih oboljenja, ginekološke bolesti, dijabetes, blage neuroze i za rehabilitaciju postreumatskih stanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )