FOTO: InfoBijeljina

LJubitelji likovne umjetnosti u Bijeljini imaju priliku da do 20. decembra uživaju u djelima 30 autora iz Bijeljine iz Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka", u okviru godišnje izložbe u Galeriji Centra za kulturu "Semberija", objavljeno je na internet stranici grada.

Sedmu godinu zaredom posjetioci će imati priliku da vide 80 slika rađenih različitim likovnim tehnikama.

"Broj članova Udruženja `Sveti Luka` povećava se svake godine i zadovoljsto nam je što imamo sve više mlađih članova i što naše udruženje poprima regionalni karakter jer nam se pridružuju i stvaraoci iz susjednih gradova", rekao je predsjednik ovog udruženja Panto Pantić.

Kustos Galerije Centra za kulturu "Semberija" Milijanko Miholjčić naveo je da svoja djela izlažu brojni stvaraoci koji nisu završili umjetničku ili likovnu akademiju, ali su u oblasti amaterskog slikarstva postigli izuzetne rezultate.

"Kvalitet radova stvaralaca iz `Svetog Luke` potvrda je da nismo pogriješili što im ustupamo prostor u kome izlažu profesionalni umjetnici. Sazrijevanje pojedinih umjetnika vidljivo je iz godine u godinu i imajući u vidu kvalitet njihovih radova, mnogi od njih svojim djelima danas mogu da se mjere sa profesionalcima", ocijenio je Miholjčić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )