FOTO: tportal.hr

Poznati servis za elektroničku poštu uvodi novu funkciju koja će ogromne prepiske svesti na jedan jedini segment.

Gmail uvodi novu pogodnost koja korisniku dozvoljava slanje poruka u obliku priloga, a cilj joj je smanjivanje ogromnih prepiski u kojima snalaženje unutar razgovora pada proporcionalno s porastom broja poruka.

Email poruke bit će priključene u obliku EML formata te će se nakon odabira otvoriti u novoj kartici, što znači da će se svaka poruka u lancu prepiske držati odvojeno te će primatelju, ako to želi, biti dostupna za otvaranje, prenosi TechRadar.

Kada stiže?
Najnovija funkcija za Gmail prvo stiže korisnicima G Suitea koji bi funkciju trebali zaprimiti u sklopu dvije sedmice. Korisnici besplatnog Gmaila dobit će je ubrzo nakon toga.

Kako funkcioniše?
Kada funkcija konačno stiže, moći ćete je isprobati pisanjem nove poruke, klikanjem na kockice pored hrpe poruka u odjeljku Inbox i povlačenjem direktno u okvir u kojem pišete poruku. U tom će se trenu pretvoriti u EML format te će postati prilog, javlja Tportal.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )