FOTO: null

Dobiti nagradu Oscar je vrhunac u karijeri za većinu američkih, vjerovatno i svjetskih glumaca, jer je ovo filmsko priznanje "najrazvikanije" i najpoznatije.

Potpuno suprotno važi za Zlatnu malinu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja. Postoje glumci koji su spojili obje nagrade. Ovo su neki od njih.

Brad Pitt

Pitt je 1994 godine dobio Zlatnu malinu za film "Intervju sa vampirom" zato što je zajedno sa Tomom Cruiseom činio najgoru kombinaciju u filmu. Suprug Angeline Jolie se ubrzo uozbiljio, počeo je da igra u dobrim filmovima, a za "12 godina ropstva" 2013. godine dobio je Oscara zato što je bio jedna od producenata filma.

Halle Berry

49-godišnjakinja ušla je u historiju kao prva crna žena koja je osvojila Oscara. Najprestižniju filmsku nagradu slavna glumica dobila je 2001. za ulogu u filmu "Bal čudovišta", ali tri godine kasnije proglašena je najgorom glumicom zahvaljujući ulozi u filmu "Žena mačka".

Sandra Bullock

Bullock je pošlo za rukom ono što gotovo nikome nije, u istoj godini osvojila je Oscara i Zlatnu malinu. Oscara je dobila za ulogu u sportskoj drami "The Blind Side", a večer prije je primila Malinu za (ne)rad na komediji "All About Steve" s Bradley Cooperom. Bullock je tokom primanja nagrade oduševila prisutne zahtjevom da neko pokuša pročitati bolje dio scenarija od nje.

Marlon Brando

Jedna od najvećih glumačkih legendi je i dvostruki dobitnik Oscara. Čovjek kojeg navode kao primjer glumca nije uspio izbjeći "nagradu" za najgoru sporednu ulogu u filmu "Ostrvo doktora Moreaua".

Al Pacino

Još jedna glumačka veličina koja je osvojila Zlatnu malinu. Pacino je za Oscara bio nominovan osam puta iako je samo jednom podigao zlatni kipić. Zbog rada sa "nesretnim" Adamom Sandlerom u filmu "Jack i Jill" iz prvog puta je "zaradio" Malinu. Zanimljivo, u ovom (ne)ostvarenju Pacino je glumio samog sebe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )