FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je danas obilježeno 40 godina rada u novoj zgradi Gimnazije "Filip Višnjić", koja će u narednoj godini obilježiti 100 godina postojanja u ovom gradu.

Svečanosti su prisustvovali profesori i učenici Gimnazije iz generacije 1978/79. 

Direktor Gimnazije Vladimir Šavija rekao je novinarima da je ova svečanost lijepa prilika da su okupe profesori i učenici iz te generacije, evociraju uspomene, podijele iskustva. 

Nekadašnji profesor likovne umjetnosti Ifigenija Vasilić navela je da je u Gimnaziji provela cijeli radni vijek, da su sjećanja i emocije veoma žive te da je posebno raduje činjenica da će slijedeće godine biti obilježeno 100 godina postojanja Gimnazije u Bijeljini. 

Gradski menadžer Bijeljine Miloš Stevanović rekao je da zgrada, koja je namjenski pravljena za Gimnaziju, izgleda veoma dobro, s obzirom da je od izgradnje prošlo 40 godina, te napomenuo da Grad finansira troškove rada Gimnazije. 

On je naglasio da su učenici koji izlaze iz Gimnazije "vrhunskog kalibra". 

Govoreći o obilježavanju 100 godina Gimnazije, Stevanović je rekao da će Grad slijedeće godine u potpunosti finansirati tu svečanost. 

"Dovešćemo vrhunske, poznate, kulturne svjetske zvijezde u Bijeljinu, da zajedno sa nama proslave postojanje ovog hrama kulture i znanja koji u svakom smislu predstavlja stub našeg grada", rekao je Stevanović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )