FOTO: null

Bijeljina - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Bijeljina objavio je katalog potencijala za javno-privatno partnerstvo, u kojem su ponuđeni projekti sistema geotermalnog grijanja grada, rekonstrukcije i revitalizacije

Vrijednost projekta uspostavljanja geotermalnog grijanja za 23.600 domaćinstva i industriju procijenjena je na deset miliona KM, a očekivani povrat investicije je osam godina, bez stimulacije zbog korišćenja obnovljivih izvora energije. Za projekat rekonstrukcije i revitalizacije Banje "Dvorovi" troškovi su procijenjeni na 2,5 miliona evra za drugu fazu hotela i 1,3 miliona evra za banjski centar. Potencijalnim investitorima je ponuđena i mogućnost ulaganja 1,1 miliona evra za akva-park, 1,2 miliona za sportsko-rekreativni centar sa bazenom, pola miliona za sportske terene, bungalove i parking, dok bi 442.000 evra trebalo obezbijediti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Za projekat izgradnje pristaništa na rijeci Savi u Rači na granici sa Srbijom nisu navedeni troškovi investicije. U ponuđenom idejnom rješenju luka u Rači smještena je pet kilometara uzvodno od ušća Drine, uz mogućnost izgradnje pristaništa na otvorenoj obali ili zatvorenog bazenskog pristaništa.

- Gradska uprava intenzivno radi na privlačenju stranih investitora, a u katalog potencijala smo izdvojili pomenuta tri projekta, jer smo procijenili da bi mogli biti posebno interesantni investitorima - rekla je šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )