FOTO: null

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić otvoriće danas u Bijeljini Konferenciju "Jačanje saradnje i razmjena iskustava nosilaca zaštite potrošača".

Gašićeva će konferenciju otvoriti u 10.00 časova u hotelu "Ras" u Etno-selu "Stanišići", a izjave za novinare predviđene su za 9.45 časova, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Na dvodnevnoj konferenciji učestvovaće predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Nacionalne organizacije potrošača Srbije, federalnog Ministarstva trgovine, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, Konkurencijskog savjeta BiH, Ombudsmana za zaštitu potrošača BiH, Agencije za nadzor nad tržištem BiH, kao i udruženja potrošača iz Republike Srpske i Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Gašićeva će, potom, u Banjaluci prisustvovati početu obuke za polaganje ispita za turističkog vodiča.

Obuka će biti organizovana za kandidate koji su se prijavili za polaganje ispita putem javnog konkursa Ministarstva trgovine i turizma.

Uslovi za prijavu na konkurs su da su kandidati državljani Republike Srpske, odnosno BiH, kao i stranci sa radnom dozvolom u BiH, a nepohodno je i završeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje, te aktivno znanje bar jednog stranog jezika, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Nakon obuke biće organizovano polaganje ispita u skladu sa Pravilnikom o programu i načinu polaganja stručnog ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča na teritoriji Republike Srpske.

Obuka će biti održana u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci sa početkom u 16.30 časova, a izjave su predviđene prije početka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )