FOTO: null

BANJALUKA - Istražioci Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS) kontrolisali su dokumentaciju u vezi s nabavkom respiratora tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

U Fondu zdravstvenog osiguranja RS potvrdili su nam da su istražioci SIPA kontrolisali određenu dokumentaciju i da je u tom slučaju njihov stav jasan i već nekoliko puta saopšten, a to je da stoje na raspolaganju istražiocima, te da nemaju šta da skrivaju.

"Tačno je. SIPA je bila jutros i kontrolisala određenu dokumentaciju. Stojimo im na raspolaganju i nama je u cilju da se sve što prije okonča i da otklonimo bilo kakvu sumnju u vezi s nabavkama. Nemamo šta da skrivamo", rekli su nam u FZO RS.

Podsjećanja radi, iz Tužilaštva BiH još ranije su rekli da su formirali predmet u vezi s uvozom respiratora tokom vanrednog stanja prouzrokovanog virusom korona te da će biti ispitana nabavka respiratora uvezenih u Srpsku. Tužilaštvo BiH još ranije je otvorilo istragu i u vezi s nabavkom respiratora u FBiH, a zbog toga su bili privedeni i Fadil Novalić, premijer FBiH, zatim Fahrudin Solak, sada već bivši načelnik Federalne uprave civilne zaštite, te Fihret Hodžić, vlasnik "Srebrene maline", firme koja je uvezla sporne respiratore u taj entitet. Takođe, u ovom predmetu jedan od osumnjičenih je i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Kada je riječ o Republici Srpskoj, po nalogu Tužilaštva BiH, SIPA kontroliše uvoz 50 respiratora za intenzivnu njegu koje je FZO RS firmi "Medietik" iz Banjaluke platio više od sedam miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )