FOTO: InfoBijeljina

Košarkaška reprezentacija Srbije u trećoj pripremnoj utakmici pred Svjetsko prvenstvo u Kini pobijedila je selekciju Litvanije u beogradskoj Štark Areni 72:68 zahvaljujući sjajnoj igri u finišu meča.

Orlovi su u prethone dvije provjere bili ubjedljivi protiv Borca u Čačku i reprezentacije Finske u Zrenjaninu, ali test sa Litvancima je zaista pokazao koliko je ekipa Aleksandra Đorđevića uradila u dosadašnjem dijelu priprema.

Srbija je uglavnom jurila minus protiv uvijek nezgodnih Litvanaca, a pored neubjedljive igre u većem dijelu utakmice brine i povreda kapitena Miloša Teodosića, koji je na terenu proveo samo nekoliko minuta. Iskusni plejmejker je zbog povrede noge odmah otišao u bolnicu kako bi se ustanovio koliko je problem ozbiljan.

Litvanija je odlično počela meč u punoj Štark Areni i zahvaljujući raspoloženom Grigonisu (tri trojke) brzo je došla do maksimalnih 12 poena prednosti - 15:3. Orlovi su imali mnogo problema u napadu, škripalo je u odbrani, ali Đorđevićev tim je u nekoliko navrata pokazao koliki potencijal posjeduje.

Orlovi su sredinom trećeg perioda poveli prvi put posle startnih 2:0, ali gosti su ponovo uspostavili kontrolu i na nešto manje od tri minuta vodili su 67:61. Međutim, postava Jović, Jokić, Bogdanović, Milosavljević i Bjelica odradila je odličan posao i serijom serijom 11:1 preokrenula rezultat za treću pobjedu u pripremnom periodu.

Bogdanović je bio najefikasniji sa 18 poena, pratio ga je Bjelica sa 15, dok je Jokić, koga je publika u nekoliko navrata ohrabrila ovacijama, meč završio sa 13 poena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )