FOTO: klix.ba

Malo ko se nadao da fudbaleri Zvijezde mogu da se vrate sa gostovanja iz Sarajeva neporaženi, a kamoli da ostvare pobjedu.

Vjerovali su to u taboru semberskog premijerligaša, igrali čvrsto, borbeno, odgovorno, pokazali zube Željezničaru i na kraju pogotkom Jovovića u sudijskoj nadoknadi osvojili tri veoma važna boda. 

Žaljezničar je bio apsolutni favorti u današnjem meču, ali plavi sa Grbavice nisu briljirali. Na samom početku dva puta je pokušao napadač plavih Zec, ali oba puta golman Zvijezde Erić je bio uspješniji. Prvi udarac ka golu Željezničara fubdaleri Zvijezde uputili su preko Husića, ali je Kjosevski pokazao zašto je pozvan u reprezentaciju BiH. Do kraja poluvremena domaći su imali blagu terensku inicijativu, ali nedovoljno kvalitetnu kako bi ugrozili mrežu Erića. U finišu susreta Zvijezda je ostala bez raspoloženog Husića, koji je morao napustiti igru zbog povrede. 

Jedini koji je bio opasan po gol Zvijezde bio je Asim Zec, koji je na otvaranju drugog dijela dva puta pokušao, no bez uspjeha. Peti duel na ovom meču između Erića i Zeca ponovo je pripao golmanu gostiju, koji je u 73. minutu, kada je golman Zvijezde odlično odbranio. Kako se primicao kraj susreta napadi domaćih bili su sve slabiji a u finišu susreta na svom debiju u dresu Zvijezde, pogodak je postigao Jovović, donijevši svojoj ekipi važan trijumf i neopisivu radost ekipe iz Etno sela.

Ovo je treći uzastopni trijumf fudbalera Zvijezde u Premijer ligi i sada se izabranici Darka Nestorovića znatno popravili svoj bodovni saldo. Trenutno su na devetom mjestu sa 14 bodova, a iza sebe trenutno imaju Tuzla sity, Gošk i polsednjeplasiranu ekipu Krupe.

Sljedeći meč Zvijezda igra protiv aktulenog šampiona BiH ekipe Zrinjskog, kao domaćin.

I drugi sarajevski premijerligaš danas nije imao uspjeha. Sarajevo je poraženo u Gabeli od domaćeg Goška takodje minimalnim rezultatom od 1:0.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )