FOTO: novosti.rs

Samo jedan cilj je danas pred reprezentacijom Srbije. I jedan protivnik. "Orlovi" žele da pobjede Crnu Goru i tako širom otvore vrata ka plej-ofu Lige nacija, u koji mogu samo s prve pozicije na tabeli. Više od svega, podmlađenoj selekciji Mladena Krstajića pobjeda u meču protiv komšija, a zatim u utorak i novi trijumf protiv Litvanije u poslednjem kolu značili bi ujedno i potvrdu da su se digli na noge posle neuspjeha na Mundijalu u Rusiji.

Koliko će danas da se navijački Beograd i Srbija dignu na noge i napune tribine stadiona "Rajko Mitić", takođe je pitanje osjećaja pripadnosti selekciji koja poslednjih godina sa manje ili više razloga trpi kritike ili otvoreni bojkot dijela publike.

- Naš cilj je jasan. Želimo tri boda iz ove utakmice, a možda ćemo Crnogorce da iznenadimo sastavom tima, ali i taktikom. Prvi put posle mnogo vremena u reprezentaciji Srbije igraju momci koji su uglavnom okosnica svojih evropskih klubova, i to me mnogo raduje. S druge strane, pred ovaj duel sa Crnom Gorom imamo i dalje problema s nekoliko povrijeđenih igrača. Golman Dmitrović, Milinković-Savić, Kostić i Fejsa su povređeni i neće nastupiti - kaže Krstajić, uz podsjećanje da zbog parnih kartona pravo nastupa nema Milan Rodić.

Lako, pošteno rečeno, i previše lako, Srbija je prije mjesec dana u Podgorici savladala "đetiće" sa 2:0 golovima Aleksandra Mitrovića. Danas u Beogradu ćemo sigurno gledati nešto drugačiji meč, jer i gosti žele da sačuvaju fudbalski obraz i ne ponove slabu partiju sa svog terena.

- I mi očekujemo drugačiji meč, ali kao što sam već naglasio, Crnogorci će igrati onoliko koliko im mi dozvolimo. Izuzetno poštujemo tu reprezentaciju i znamo od koga može da vreba najveća opasnost. Do detalja smo prostudirali njihovu igru - dodaje Krstajić.

Srbija je donekle oslabljena, ali se u sastav vraćaju kapiten i njegov zamjenik.

- Kada smo na poslednja dva dvomeča u Podgorici i Bukureštu krenuli bez Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, bili smo u dijelu javnosti možda i prežaljeni. Sada su njih dvojica tu, a davno sam rekao koliko oni znače za Srbiju - podeća Krstajić.

Na pitanje da li bi navijači možda već od starta utakmice mogli da vide u špicu napada u tandemu standardnog Mitrovića, ali i sve efikasnijeg Luku Jovića, Krstajić je bio zagonetan:

- Možda se zaista pojavimo u sastavu i formaciji koju malo ko očekuje.

Da li je ovo bio samo blef mladog trenera i pokušaj da se zbuni mnogo iskusniji kolega na suprotnoj klupi, videćemo danas oko 14 časova, kada budu poznate startne postave. Sat kasnije počinje "meč istine" za Srbiju. 

TADIĆ ODLUČUJE KO ŠUTIRA PENAL?!

Priznao je juče selektor Srbije Mladen Krstajić da on više nema dilemu ko će ubuduće da šutira penal za Srbiju, pošto su u poslednje vrijeme to naizmjenično radili Mitrović, uspješno, i Tadić, prilično neuspješno.
- Tu sam postao vrlo fleksibilan. Od sada će isključivo Dušan Tadić da odlučuje ko će da šutira jedanaesterce - priznao je Krstajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )