FOTO: Glas Srpske

Poslije nesrećne eliminacije iz Evrope, fudbaleri Radnika su u prvom kolu šampionata poraženi na gostovanju kod Slobode u Tuzli sa 1:2, a njihov strateg Mladen Žižović smatra da je domaćin zasluženo došao do tri boda.

Bijeljinci su tokom cijelog susreta na “Tušnju” bili veoma borbeni, imali su nekoliko zrelih prilika za postizanje gola, ali sreća im nije bila saveznik u odlučujućim trenucima.

- Sigurno znamo u čemu je problem. Potrebno je da se poslije evropske avanture što prije “prešaltamo” na uslove u domaćem prvenstvu. Sloboda je sasvim zasluženo pobijedila, iskoristila je svoje šanse. Možda smo mogli u finišu da dođemo do boda, ali nismo uspjeli. Nedostajalo nam je konkretnosti u napadu, a mnogo smo griješili u posljednjoj liniji, nije bilo tačnog pasa, posebno u prvom poluvremenu - rekao je strateg semberskog tima.

Pred kraj utakmice bilo je dosta varnica, posebno nakon što su Tuzlaci simulirali, a igrači Radnika im nisu vratili loptu izbačenu u aut.

- Normalno je da se u fudbalu dešavaju varnice i tu ništa nije bilo sporno. Razumijem igrače Slobode, koji su željeli da sačuvaju prednost i dođu do pobjede. Ipak mislim da je bilo baš previše krađe vremena, ali šta se može - dodao je Žižović.

Kapiten Bijeljinaca Velibor Đurić je rekao je situacija prije samo nekoliko dana bila daleko “ružičastija”, ali i da su porazi sastavni dio fudbala.

- Bili smo blizu plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i vjerovali smo da se iz Tuzle možemo vratiti neporaženi. Na našu veliku žalost nijedno od to dvoje nije se desilo, ali ne smijemo klonuti duhom. Moramo se što prije vratiti na pravi kolosijek, a utakmica sa Tuzla sitijem u drugom kolu na našem terenu je idealna prilika za to. Vjerujem da ćemo na njoj doći do prvih bodova i da ćemo od te utakmice započeti uspješnu seriju - naglasio je Đurić.

Nezadovoljan statusom saradnju sa Radnikom raskinuo je mladi fudbaler Dragan Živanović koji je prošao sve selekcije kluba. Otišao je u Sloveniju, a kome će pristupiti znaće se narednih dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )