FOTO: InfoBijeljina

Završnica Kupa BiH u muškoj seniorskoj konkurenciji mogla bi biti odigrana sa po jednom utakmicom, odnosno bez revanša, potvrđeno je za "Nezavisne" iz N/FS BiH.

Ovaj i drugi prijedlozi u vezi s mogućim privođenjem kraju aktuelne fudbalske sezone u BiH naći će se na dnevnom redu video-konferencije svih predstavnika klubova BH Telecom Premijer lige BiH i članova Takmičarske komisije bh. kuće fudbala. Konferencija bi trebalo da bude održana do kraja ove radne sedmice, najvjerovatnije u srijedu.

"Trenutno se radi na uspostavljanju tehničkih mogućnosti za održavanje jednog ovakvog sastanka. Želimo čuti razmišljanja predstavnika svih klubova u vezi s potencijalnim nastavkom sezone, odnosno novonastalom situacijom. Takmičarska komisija sačiniće neke prijedloge, ali ćemo svakako uvažiti mišljenje klubova. Iznad svega toga svakako je najvažniji stav nadležnih državnih institucija u vezi s pandemijom virusa korona, odnosno moraćemo čekati da se stvore neophodni zdravstveni uslovi", rekli su za "Nezavisne" iz Takmičarska komisije N/FS BiH.

Elitno bh. fudbalsko takmičenje prekinuto je prošlog mjeseca 11 kola prije kraja zbog virusa. Nije okončano ni najmasovnije takmičenje, u kojem je kalendarom predviđeno da se odigraju još polufinale i finale. Ipak, moglo bi se desiti da revanši u Kupu BiH u ovoj sezoni zbog manjka vremena budu eliminisani. BiH je inače jedna od rijetkih zemalja gdje se igra revanš finala. Posljednji put je jedan finalni meč igran 2004. Godine, kada je na "Koševu" pehar podigla Modriča, koja je bila bolja od Borca iz Banjaluke. Ove sezone plasman u polufinale su izborili GOŠK, Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar.

"Ako nas posluži sreća i počne smirivanje situacije s pandemijom virusa korona postoji nada da bi se možda u maju moglo nastaviti s takmičenjima. U nekim pretpostavkama su termini 17. ili 24. maj. U tom slučaju imali bismo vremena da s nekim zgusnutim rasporedom cijelu sezonu okončamo do 1. avgusta. Igralo bi se srijeda - subota, s tim da treba uklopiti i Kup BiH, pa je jedno od razmišljanja da se ukinu revanši u polufinalu i finalu", istakli su iz N/FS BiH.

Mogućnost da se sezona prekine i registruje trenutnim stanjem gotovo da ne postoji. I ako se nastavi sezona, vjerovatno će biti bez navijača.

"Upute UEFA su da se sezona završe kada se steknu uslovi. Svjedoci smo da u Njemačkoj i još nekim zemljama, gdje takođe vlada pandemije, neki klubovi već počinju s treninzima u manjim grupama. To je probni balon, a vidjećemo koliko je moguće s nekim radom u manjim grupama u klubovima početi i kod nas u skorije vrijeme", istakli su iz N/FS BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )