FOTO: null

Kulturno-umjetničko društvo ,,Semberija,, iz Bijeljine posvetiće se u narednom periodu formiranju festivalskog sela na području ovog grada, koje bi predstavljalo samoodrživ koncept sa cjelogodišnjim programskim sadržajima, rečeno je na sastanku predstavni

Gluhaković je rekao da se u ovom društvu prepoznaje elan za dalji razvoj domaćeg turističkog proizvoda, ne samo folklora, već i zaboravljenih tradicionalnih vještina, saopšteno je danas iz resornog ministarstva. 

On je dodao da će Ministarstvo uvijek podržati dobre ideje koje na pravi način promovišu vrijednosti Republike Srpske, bilo to kroz igru, pjesmu, ples, tradicionalne nošnje ili gastronomske specijalitete. 

Na sastanku je juče bilo riječi i o mogućnosti nastavka održavanja Međunarodnog festivala folklora, kao jedinstvene kulturne manifestacije koja bila prepoznata u cijeloj BiH i koja je imala međunarodnu dimenziju. 

Direktor "Semberije" Branka Marković–Savčić rekla je da su pokrenuli inicijative za revitalizaciju uspješnih aktivnosti, kao i dalji razvoj na polju umrežavanja sa sličnim institucijama u regionu. 

Umjetnički rukovodilac Goran Perkić rekao je da ove godine planiraju obilježavanje 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, u okviru kojeg bi pjesmom i plesom povezali kulturno-umjetnička društva u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )