FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini, Brčkom i Loparama danas su formirani Inicijativni odbori Narodne partije Srpske /NPS/.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je da je cilj ove stranke formiranje odbora u svih 64 opštine i grada Republike Srpske.

"Naš cilj je da u svih 64 opštine i grada u Srpskoj imamo odbore, a do kraja maja naredne godine, u zavisnosti od epidemiološke situacije, održimo Izbornu skupštinu na kojoj će biti izabrani svi organi stranke", rekao je novinarima Banjac.

Prema njegovim riječima, do kraja godine biće formirano 15 odbora, a do marta naredne godine 40.

"Sljedeće sedmice ćemo formirati odbore u Hercegovini i Krajini, a nakon praznika i u ostalim opštinama i gradovima Republike Srpske", najavio je Banjac.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a Brčko Đorđe Popović koji je i jedan od osnivača ove stranke.

"Formiranje odbora se odvija po planu i to govori da će NPS biti značajan faktor na političkoj sceni Republike Srpske. Nastavićemo sprovoditi politike sa kojima smo u prethodnom periodu išli pred građane", rekao je Popović.

Popović istakao je da će se članstvo ove stranke truditi da radom opravda dobijeno povjerenje građana.

"I ovdje smo u Brčkom bitan politički faktor u formiranju lokalne vlasti i naš cilj je razvoj ovog grada i distrikta", naveo je Popović.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a u Bijeljini Diko Cvijetinović rekao je da je sada cilj formiranje mjesnih odbora, kao i gradskog odbora i izrazio uvjerenje da će NPS ostvariti bolji izborni rezultat nego što je to imao DNS u ovom gradu.

"Pokrićemo kompletno područje grada Bijeljina odborima, a to nije bio slučaj sa DNS-om. Naš cilj je da na Izbornoj jedinici šest osvojimo najmanje jedan poslanički mandat za Skupštini Republike Srpske na opštim izborima 2022. godine", rekao je Cvijetinović koji je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )