FOTO: null

U Ugljeviku, u hotelu “Comsar Energetik” je 10.9.2015 godine u organizaciji Fondacije “Lara” Bijeljina, održana radionica na temu “Žene za pomirenje”

Projekat “Žene za pomirenje” se realizuje na području opština Ugljevik i Teočak s ciljem uključivanja žena u proces pomirenja i suživot , ova dvije  susjedne opštine.

Projektne aktivnosti uključuju edukativne radionice u ovim opštinama gdje će učesnice putem dijaloga, osvrnuti na nemila zbivanja u prošlosti i okrenuti ka ljepšoj  budućnosti idući putem saradnje, iznalaženja kompromisnih rješenja za sva bitna pitanja, stvarajući društvenu klimu   koja se bazira na vrijednostima tolerancije i različitosti. 

Partneri na projektu su im pored  “Skala” radija iz Ugljevika, koji ima najviše slušalaca srpske nacionalnosti i lokalne radio stanice “Glas Drine” iz Sapne, koja ima najveći broj slušalaca bošnjačke nacionalnosti, kao  i “Pan” radio iz Bijeljine koji ima slušaoce obje etničke grupe.

Skala radio će u saradnji sa kolegama iz pomenutih radio stanica, praćenjem projektnih aktivnosti i izvještavanjem putem radio emisija “Žene govore” doprinijeti informisanju i animiranju javnosti o važnosti izgradnje procesa pomirenja.

Fondacija “Lara” od avgusta mjeseca realizuje projekat “Žene za pomirenje” koji je podržan od strane, USAID-ovog projekta PRO-Budućnost implementiran od CRS (Catholic Relief Services) u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.Cilj projekata PRO..

Prva emisija je već emitovana  i to je bila uvodna emisija, koju je uredila  Ljilja Lukić iz Pan radija Bijeljina.

Druga emisija je na programu u petak 11.09.2015 godine u 17:20 na Skala radiju, koju su uredili voditelji iz “Glasa Drine”, a radio “Skala” je reemituje.

Treća emisija je na programu “Skala” radija u ponedeljak 14.09.2015 godine u 17:20.

Projekat će se realizovati u periodu od 04. avgusta 2015. godine do 04. januara 2016. godine.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koje organizuje ovo udruženje žena iz Bijeljine, a ima za cilj izgradnju povjerenja među svim građanima Bosne i Hercegovine. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )