FOTO: null

Na sjednici UO Fonda PIO, usvojen je godišnji izvještaj o poslovanju PREF i donijeta je odluka o isplati dobiti, prema kojoj će se Fondu PIO RS isplatiti dividenda u iznosu od 4.631.966 KM

Prema revidiranim finansijskim izvještajima PREF u 2017. je ostvarena neto dobit u iznosu od 5.007.533 KM, što je za 3,24 odsto veća neto dobit u odnosu na 2016. godinu.

Na jučerašnjoj sjednici UO Fonda PIO, usvojen je godišnji izvještaj o poslovanju PREF i doneta je odluka o isplati dobiti, prema kojoj će se Fondu PIO RS isplatiti dividenda u iznosu od 4.631.966 KM.

- Prethodnih šest godina, PREF je svake godine Fondu PIO isplaćivao dividendu, i zadovoljni smo što smo u mogućnosti da i ove godine kroz isplatu dividende damo podršku penzijskom sistemu RS. Kontinuirano smo povećavali učešće dužničkih hartija u portfelju PREF, a time i prihode od kamata, i trenutno je oko 39 odsto portfelja PREF ili oko 88 miliona KM u dužničkim instrumentima i bankarskim depozitima - izjavio je direktor Društva za upravljanje penzijskim rezervnim fondom RS Darko Lakić.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )