FOTO: null

Istraga o bacanju bombe u dvorište Bogoslovije u Foči u toku. Još se ne zna ni ko je počinilac ni koji mu je motiv. U trenutku eksplozije mitropolit je spavao

Policija i dalje traga za nepoznatim napadačem koji je bacio bombu u krug bogoslovske škole "Sveti Petar Dabrobosanski" u Velečevu kod Foče i oštetio "audi A6" koji koristi mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Načelnik PU Foča Velimir Kostović kaže, za "Novosti", da je istraga u toku, ali da istražioci još nemaju konkretna saznanja o mogućem počiniocu.

- Na slučaju se intenzivno radi, ali trenutno nema informacija da bismo mogli da kažemo šta je bio motiv napada, koje su bile namjere izvršioca i šta je bio njegov glavni cilj - rekao je Kostović.

On pojašnjava da je eksplozivna naprava sa spoljne strane ograde ubačena u krug Bogoslovije i od njenog dejstva oštećen je službeni auto Mitropolije, na kojem je razbijena zadnja šoferšajbna i probušene gume.

- Bomba se aktivirala u blizini automobila i nije bila ispod njega da bismo mogli reći da je neko bio meta napada - dodaje Kostović.

Eksplozija je odjeknula u 2.30 u noći između ponedeljka i utorka, a uviđajem je utvrđeno da se radilo o ručnoj bombi. U trenutku eksplozije mitropolit Hrizostom je spavao u objektu Bogoslovije, ispred kojeg je automobil bio parkiran.

Republički sekretarijat za vjere oštro je osudio ovaj bombaški napad, navodeći da očekuje efikasnu istragu i brzo otkrivanje počinilaca.

- Posebno nas brine to što je moglo biti tragičnih posledica, kao i to što je u vrijeme eksplozije u školi boravio mitropolit dabrobosanski Hrizostom i veliki broj bogoslova i sveštenika, budući da se u Bogosloviji održava seminar za sveštenstvo - saopštio je predsednik sekretarijata Dragan Davidović, dodajući da želi da ohrabri mitropolita Hrizostoma u njegovom radu, a nastavnicima i učenicima Bogoslovije u Foči da uputi podršku u nastavku školovanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )