FOTO: InfoBijeljina

Fudbalski klub “Novo Doba” Kojčinovac-Čardačine pokazao je da je vizija podmlađene uprave bila ispravna, kada su odlučili da reaktiviraju klub, riješe nagomilane probleme poput oštećene imovine, nedostatka igračkog kadra i opreme, a veliki trud i posvećenost doveli su ekipu na kraju jesenje sezone na treću poziciju na tabeli Prve opštinske lige Bijeljina.

Članovi uprave kluba rekli su za InfoBijeljinu da je status kluba prošle sezone bio “zamrznut”, ali da omladina iz Kojčinovca, među kojima su i studenti, nije dozvolila da teren na kojem su generacije provele djetinjstvo zaraste i propadne.
 
Kapiten ekipe FK “Novo Doba” Igor Marković zahvalio je svima koji su doprinijeli da se klub stabilizuje i da iz dana u dan napreduje kao sportski kolektiv.

 
- Hvala igračima koji iz nedjelje u nedjelju brane boje i grb našeg kluba, a posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su nas finansijski podržali - kompaniji “Steco Centar” i veterinarskoj ambulanti “Nova-Vet” kao glavnim sponzorima, navijačima koji su kupili članske karte, kompaniji “Lyle and Scott” koja nam je obezbijedila opremu. Osim kluba, uspjeli smo da oživimo selo, okupimo veliki broj ljudi na utakmicama, izvedemo djecu iz kuća i stanova, te ih uputimo da vode zdrav život – naveo je Marković.
 
Marković, koji je i član uprave kluba, zahvalio je svim stanovnicima Kojčinovca i Čardačina koji su finansijski ili na neki drugi način pomogli FK “Novo Doba” da pokaže svoju snagu i energiju.

 
Do sada je u prodaju pušteno stotinu članskih karata, čijom kupovinom navijači mogu da pomognu klubu da funkcioniše u aktuelnoj sezoni, započeti su radovi na postavljanju zaštitnih mreža iza golova, a izrađeni su i dresovi po najvišim standardima. 
 
Iz ovog kluba su poručili ljubiteljima fudbala sa područja Semberije da sve vijesti u vezi sa funkcionisanjem FK “Novo Doba” mogu da prate i na društvenim mrežama, gdje su svakodnevno aktivni. 

 
Fudbalski klub “Novo Doba” Kojčinovac-Čardačine osnovan je davne 1947. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )