FOTO: telegraf.rs

NOVI SAD- Ostvarenje “Svetlost i senke” o srpskom slikaru Savi Šumanoviću (1896-1942) pobjedilo je na tri filmska festivala u Aziji u kategoriji dokumentarnog kratkog filma, saopštili su danas producenti. Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski” i produkcijska kuća “Ramonda” saopštili su da je odlukom žirija “Svetlost i senke” najpre proglašen za najbolji kratki dokumentarni film na “Indo French International Film Festivalu” (IFIFF) u Indiji.

“Odmah su stigle divne vesti iz te zemlje da je film proglašen za najbolji kratkometražni film i na Internacionalnom filmskom festivalu 'Rohip'.
 
Potom, stigla je i vest da je film proglašen najboljim i na 'Teka International Film Festival' u Singapuru, u istoj kategoriji”, kaže se u saopštenju. Art-dokumentarac “Svetlost i senke” je poetikom slike, zvuka i tišine režirao Dragan Dragoljub Elčić, dekan Akademije umetnosti u Beogradu, a u autorskom timu su kompozitor Svetislav Božić, snimatelj Radoslav Vladić i montažer Svetolik Mića Zajc.
 
Kako je navedeno, za potrebe filma snimljena su sva originalna dela Šumanovića u Parizu, Zagrebu, Vinkovcima, Šidu, Pančevu i Novom Sadu, odnosno više od 400 najznačajnijih umetničkih dela u galerijama Srbije, Francuske, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )