FOTO: null

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Bratunac Radojka Filipović izjavila je nakon današnje oslobađajuće presude komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudi

"Danas su ga oslobodili, a slobodan je 25 godina", rekla je Filipovićeva novinarima. 

Ona je podsjetila da su 1992. godine muslimani iz Srebrenice, predvođeni Orićem, došli u dvorište njene kuće i ubili joj supruga i svekra, a svekrvu, jetrvu i njeno dvoje djece odveli u zatvor. "Nemanji je bilo sedam mjeseci, a Oliveri tri godine", rekla je Filipovićeva, dodajući da je ogorčena oslobađajućom presudom Suda BiH. 

Predsjednik Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Srebrenica Bane Vasiljević rekao je da bez obzira što je Orić oslobođen "on je za srpski narod iz Srebrenice i dalje ratni zločinac". 

Orić i Muhić su oslobođeni optužbi da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića. 

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )