FOTO: null

Učenik generacije u Gimnaziji ,,Filip Višnjić” u Bijeljini, za školsku 2014/2015. godinu, je Filip Božić. Ovaj mladi matematičar novinarima je rekao da će školovanje nastaviti studirajući informatiku sa matematikom.

,,Veliko je zadovoljstvo biti učenik generacije u najboljoj srednjoj školi u okruženju. Moji uspjesi nisu samo rezultat rada u toku ove četiri godine, već je to kontinuitet još od nižih razreda osnovne škole. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su na bilo koji način dali doprinos mom radu i dobrim rezultatima.” rekao je Filip na svečanoj dodjeli nagrade učeniku generacije u Centru za kulturu.

Podsjećamo, Filip je prvi mladi matematičar koji se ikada plasirao na Juniorsku Balkansku Matematičku Olimpijadu, a bio je učensnik i mnogih drugih državnih i međunarodnih olimpijada. Osnovnu školu je takođe završio kao učenik generacije.

Kao kruna dosadašnjeg rada došao je ovaj uspjeh za koji mu je Fondacija porodice Stojanović dodijelila nagradu u iznosu od 3000KM, dok mu je škola poklonila knjige i polovan prenosni računar uz pomoć donacije RITE Ugljevik.

Pored nabrojanih donatora, Filip se zahvalio i Advokatskoj kancelariji Stevanović, koji su među prvima prepoznali njegov trud i rad i omogućili mu usavršavanje na polju informatike.

Njega i sve ostale učenike generacije sa područja opštine Bijeljina danas je primio načelnik opštine Mićo Mićić. Opština će kao i ranijih godina podržati najbolje učenike stipendijama. 

25. juna SPKD ,,Prosvjeta” pozdraviće sve učenike generacije na svom prijemu u Centru za kulturu.

Prestolonasljednik Aleksandar II Karađorđević sa suprugom Katarinom ugostiće najbolje maturante na prijemu u Belom dvoru, u petak 26. juna 2015. godine.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )