FOTO: InfoBijeljina.com

U bijeljinskoj filijali Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske svaki mjesec bude zabilježen određen broj radnika koji se „skidaju“ sa evidencije, a razlozi za to su brojni.

Oko 210 građana koji su bili na Birou odustali su od traženja zaposlenja ili je u pitanju neredovno javljanje na Biro, pokazuju statistički podaci. 

Zbog preseljenja na područje druge lokalne zajednice, prema ovim podacima, brisano je troje ljudi iz bijeljinske filijale.

Jedna osoba je obrisana sa Biroa zbog smrti, a jedna jer je nosilac komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Odjava na lični zahtjev, prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS za januar ove godine, u bijeljinskoj filijali zabilježena je 23 puta.

Kako saznaje InfoBijeljina, u januaru je više od 170 njih obrisano zbog zaposlenja, a petoro zbog obavljanja privatne djelatnosti.

Kao razlog brisanja iz evidencije u 19 slučajeva naveden je odlazak u penziju odnosno sticanje pravo na penzionisanje, a u nekoliko slučajeva je kao razlog u pitanju sticanje više stručne spreme.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 18 )