FOTO: Glas Srpske

Na trećem Festivalu zdravlja i zdravog načina života, koji je u petak otvoren u Bijeljini, učestvovalo je oko 40 izlagača koji su posjetiocima besplatno pružali savjete, mjerili pritisak i radili analize šećera u krvi.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić je, otvarajući festival, rekao da snažno zagovara ovakve aktivnosti u lokalnim zajednicama.

- Inicijativa koju ova manifestacija već treću godinu sprovodi veoma je važna jer pokazuje jasnu opredijeljenost ljudi iz lokalne zajednice da žele da naprave promjene i da na neki način upotpune život građana, prije svega da promovišu zdravlje i spriječe pojavu bolesti - rekao je Šeranić i dodao da očekuje da u Srpskoj od sljedeće godine u upotrebi bude prva probna elektronska zdravstvena knjižica.

Centralna tema ovogodišnje manifestacije u Bijeljini posvećena je uticaju sporta i fizičke aktivnosti na zdravlje, a među izlagačima bili su Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice, Javna zdravstvena ustanova “Kuća zdravlja” iz Bijeljine, kompanija “Hemofarm”, bolnice, domovi zdravlja i ordinacije.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )