FOTO: SRNA

Prvi Festival klasične muzike biće održan u Bijeljini od 28. do 30 januara u Centru za kulturu "Semberija".

Bijeljinska publika će 28. januara moći da uživa u djelima Mocarta, Mendelsona, Holsta, Britena i Bartoka u izvođenju vanserijski talentovanog učenika Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" Novaka Trifkovića u klasi profesora Aleksandre Radosavljević i banjalučkog orkestra "Ban Svetislav Tisa Milosavljević" pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović.
 
Ovim svečanim koncertom i premijernim izvođenjem Mocartovog klavirskog koncerta biće otvoren prvi Festival klasične muzike, koji organizuju grad Bijeljina i Udruženje "Musika Arto", saopšteno je iz Gradske uprave.
 
Novak Trifković je učenik četrtog razreda i kaže da živi muziku i živi sa muzikom. Pobjednik je mnogobrojnih međunarodnih i republičkih takmičenja, a sviraće u pratnji poznatog banjalučkog orkestra čuvenog u regionu po saradnji sa vrhunskim muzičkim umjetnicima.
 
Talenat mladog bijeljinskog muzičara i očekivani vrhunski kvalitet predstojećeg koncerta prepoznala je i Gradska uprava grada Bijeljina koja je podržala održavanje ovog događaja.
 
Pored kulturnog značaja za Bijeljinu, ovaj koncert će biti i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac biće uplaćen za liječenje osmogodišnje Anastasije Lakić iz Bijeljine koja boluje od akutne limfoblastične leukemije visokog rizika.
 
Ulaz na koncert je besplatan.
 
Festival će imati i edukativni karakter, biće to mjesto inspirativnih susreta učenika osnovnih škola, učitelja, učenika muzičkih škola, profesora i studenata iz Republike Srpske i regiona, a eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači publici će ponuditi raznovrsne sadržaje, koncerte, stručna predavanja, koncert-predavanja, majstorske radionice i radionice za djecu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )