FOTO: EssentiallySports

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o planovima za budućnost i prisjetio se trenutaka iz bliske prošlosti.

Trenutno četvrti teniser planete je završio sezonu nakon što je podvrgnut drugoj operaciji desnog koljena u kratkom vremenskom periodu.

Iako će uskoro napuniti 39 godina, Rodžer već ima isplaniranu narednu sezonu.

"Radim na svojoj rehabilitaciji i cilj mi je da budem 100 odsto spreman u decembru ili januaru, kako bih mogao da se takmičim cijele 2021. godine", rekao je Federer.

Federeru nije bitno na koji način će odigrati posljednji meč.

"Ne vjerujem u bajkovite oproštaje jer je veoma lako pogriješiti. Da sam htio takav kraj, povukao bih se nakon što sam pobijedio Nadala u pet setova u Australiji 2017. I da sam pobijedio Đokovića prošle godine na Vimbldonu (propustio dvije meč lopte na servisu u petom setu) takođe se ne bih penzionisao", istakao je Rodžer.

Iako će uskoro ući u petu deceniju života, Federer i dalje ima planove vezane za tenis.

"I dalje postoje stvari koje želim da uradim. Ove godine ću imati 39, naredne 40. Suludo mi je kada pomislim da putujem po Turu više od 23 godine. Sve se desilo veoma brzo. Uživao sam i sada mi djeluje da su juniorski turniri bili prije pet godina, a u stvari su bili prije 25. Srećan sam što i dalje gajim strast prema tenisu i igranju", iskren je Federer.

Rodžer je najavio da će sigurno igrati tokom cijele 2021. godine, a da će onda razmotriti svoje opcije, te da nije nemoguće da u nekoj drugoj ulozi ostane u tenisu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )