FOTO: null

Facebook je uveo više mogućnosti.

1) Objavljujte višejezično

Ako ste željeli objavljivati na više jezika, dosad ste se morali oslanjati na objave istog posta na različitim jezicima, imati zasebne stranice za korisnike koji govore druge jezike ili se osloniti na ne naročito pouzdane automatske prevode. 

Facebook je uveo novu karakteristiku koja omogućava stvaranje višejezične objave. Možete je uključiti ako otvorite Page Settings, pa General, Post in Multiple Languages i odaberete Allow. 

Jezik koji je odabran kao početna postavka bit će odmah prikazan, no možete odabrati i neki drugi na padajućem meniju. 


2) Odigrajte partiju šaha

Facebook je nedavno integrisao šah u aplikaciju Messenger. Isprva će vas možda malo zbuniti jer ćete morati igrati slanjem tekstualnih uputa na @fbchess, ali je odličan način za ubijanje viška vremena s prijateljem koji također koristi Messenger. 

Kako bi počeli igru, pošaljite poruku @fbchess play.


3) Privatno odgovorite na komentare

Osim javno, možete i privatno odgovoriti bilo kojem korisniku koji je ostavio komentar na vašoj stranici. Ta bi se opcija trebala pojaviti odmah uz poveznicu reply na pojedinom komentaru. Poruka koju ćete poslati bit će povezana s izvornim sadržajem. 


4) Nadopunite podatke u korisničkom profilu

Ova karakteristika je trenutno još u fazi uvođenja na globalnom nivou, pa je moguće kako vam još nije dostupna. Ponudit će vam prostor za 101 slovni znak u kućici odmah iznad podataka o zaposlenju i lokaciji, kojim ćete opisati tko ste. 

Taj opis može biti javno vidljiv, a možete mu dodati i do pet fotografija koje će se pojavljivati u lijevom stupcu vašeg Timelinea. 


5) Pričajte muzičke priče

Karakteristika Music Stories zasad je dostupna samo za iOS, no uskoro bi trebala stići i na desktop. Omogućava dijeljenje muzičkih isječaka u trajanju od 30 sekundi sa servisa za streaming kao što su Spotify, Apple Music, NPR, Deezer... 


6) Local Insights for Businesses

Nova grupa karakteristika trebala bi olakšati korištenje Facebooka za poboljšanje svog poslovanja. Pomoću njih možete, recimo, saznati koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše trgovine, kafića, restorana ili hotela te dobiti pregled demografskih podataka o njima, ali i bolje ciljati potencijalne kupce i korisnike oglasima

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )