FOTO: null

NJUJORK – Akcije Facebook-a pale su za 1,5 odsto prije zvaničnog početka trgovanja, jer izvinjenje direktora Marka Zakerberga, nije uspjelo da smiri situaciju na Volstritu.

Pad je uslijedio nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika.

Akcije Facebook-a su u proteklih nekoliko dana evidentirale značajan pad, što je tržišnu vrijednost kompanije umanjilo za skoro 46 milijardi dolara, prenosi Rojters.

Pojedini analitičari tvrde da će kompanija morati da pretrpi dodatni trošak kako bi u narednim mjesecima povratila svoju reputaciju.

Zakerberg se juče oglasio, poslije nekoliko dana tišine, i priznao greške, najavivši bolju zaštitu podataka korisnika nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika.

On je na svom nalogu na Facebook-u napisao da ta kompanija ima “odgovornost” da zaštiti podatke korisnika, dodajući da “ako to ne možemo onda ne zaslužujemo da vam budemo na usluzi”.

Pad vrijednosti akcija uslijedio je pošto su američki zvaničnici pozvali na istragu zbog toga što su lični podaci 50 miliona ljudi sa Facebook-a prikupljeni i zloupotrebljeni bez odobrenja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )