FOTO: null

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne padavine se očekuju ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima padavine se očekuju i u cijeloj zemlji.

Uglavnom će padati kiša, koja se može lediti u dodiru s tlom. U višim područjima susnježica i snijeg. Padavine u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerenog, a u ostatku zemlje slabog intenziteta. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -12 do -6, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana sa susnježicom i kišom, a u višim djelovima sa snijegom. Jutarnja temperatura oko -6, a najviša dnevna oko 1 stupanj.

Utorak: Oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Intenzivni snijeg se očekuje u planinskim područjima. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 8 do 11 stepeni.

Srijeda: Oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i jugoistočnoj Bosni. U višim područjima istočne Bosne susnježica i snijeg. Padavine povremene i slabog intenziteta. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 stepeni.

Četvrtak: oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni sa slabim do umjerenim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Najprije u zapadnim prodručjima, a poslije podne i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -4 do 0, na jugu do 5, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 6 do 10 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )