FOTO: null

U Osnovnoj školi ,,Sveti Sava,, u Bijeljini danas je svečano otvorena fiskulturna sala čiju je rekonstrukciju sa 150.000 KM finansirala EU iz programa za oporavak nakon poplava, koji se realizuje posredstvom UNDP-a.

Direktor škole Đorđe Mirković rekao je na otvaranju da je objekat bio u lošem stanju i prije poplave, a uz sportsku salu uređeni su i kabineti za tehničko i informatiku, koji se nalaze u istoj zgradi. 

Mirković očekuje pomoć EU i za sanaciju starog dijela škole koji je sagrađen 1902. godine i u lošem je stanju, a u ovom objektu nastavu pohađaju učenici prvih razreda. 

Škola "Sveti Sava" u centru Bijeljine ima 1.238 učenika, a ove godine upisano je 170 prvačića, što je značajno povećanje u odnosu na prošlu generaciju u kojoj je upisano 120 učenika. 

U školi je zaposleno 87 nastavnika i 38 službenika. 

Danas je u Osnovnoj školi "Sveti Sava" održana i svečana akademija povodom Dana škole, na kojoj su učenici izveli bogat zabavni program.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )