FOTO: Pan radio

Nakon višegodišnjih, bezuspješnih pokušaja da se zaposli kao profesor muzike, Mirna Radulović Gajić iz Bijeljine je procijenila da će kao frizer brže doći do posla!

Majka jednogodišnje Slobode je svoju odluku saopštila suprugu i roditeljima nakon poraza na još jednom uzaludnom konkursu !

- Bili su iznenađeni, ali su me podržali. Naročito moj otac, koji je advokat  i koji me zastupao u sporu protiv jedne  osnovne škole u Bijeljini. Konkurs je bio neregularan, što smo na sudu i dokazali. Kao najbolje rangiranoj, dosudjena mi je  odšteta i čekam na isplatu. Ali posao nisam dobila, kaže Mirna. Zaposlili su opet istog kandidata kojem je konkurs  namješten, pomirljivo kaže mlada žena i nastavlja kroz osmijeh:

- Ne želim da me roditelji više pomažu, finansirali su moje školovanje. Diplomirala sam na Akademiji muzičkih umjetnosti  Univerziteta u Beogradu 2012. godine, na odsjeku za etnomuzikologiju. Nadala sam se da ću pronaći posao, pa onda brak, pa dijete, kako se to uobičajeno i planira. Planove i prioritete sam  malo promijenila i nisam pogriješila! Naša kuća je puna ljubavi, a vjerujem da nisam pogriješila ni što sam već mjesecima u frizerskom salonu na obuci!

Zorana Perković vlasnica frizerskog salona u kojem je Mirna na jednogodišnjoj obuci, kaže da je bila iznenadjena  kada je Mirna došla na razgovor. 

- U Bijeljini je teško naći frizera, nema ih na tržištu rada i većina salona ima problema sa zapošljavanjem radnika. Plate su vrlo solidne, čak natprosječne za zanatske poslove, ali nema zainteresovainih. Mirna je nesvakidašnji primjer, u svakom smislu. Žao mi je samo što mladi ljudi ne rade poslove za koje su se obrazovali i što je, takodje, bila i  velika finansijska obaveza za jednu porodicu. Sa druge strane, raduje me da naša djeca ne gube nadu i da se bore za svoje mjesto pod suncem radom i odgovornošću, kao što je Mirna, kaže Zorana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )