FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Epidemiološka situacija na području grada Bijeljina i dalje je stabilna, u bolničkom karantinu nema pacijenata, a jutros su na analizu poslata dva uzorka, dok se za četiri očekuju rezultati, saopšteno je iz bijeljinske bolnice "Sveti vračevi".

"U bolničkom karantinu nema pacijenata, što svakako nije znak da treba da se opustimo. S obzirom na to da je iduća nedjelja četvrta od pojave prvozaražene osobe na području cijele BiH, prema preporukama medicinske struke i iskustava sa zaraženih područja u svijetu neophodan je maksimalan oprez, strogo pridržavanje svih odluka i preporuka, te savjeta ljekara", navodi se u saopštenju.

U kućnom karantinu iz preventivnih razloga je 57 osoba dobrog su zdravstvenog stanja i njihovo stanje se prati. Pod nadzorom je 1.217 osoba.

Iduće sedmice radiće se kontrolni nalaz za prvu osobu sa virusom korona, kao i za članove njegove porodice i koleginice.

Bolnica ističe da raspolaže dovoljnim brojem testova za eventualnu potrebu testiranja osoba kod kojih se uoči simptomatologija.

Iz Bolnice apeluju da građani ostanu u svojim kućama i poštuju preporuke i savjete ljekara. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )