FOTO: null

Žene okupljene u "Impulsu" se hrabro bore protiv životnih teškoća koje su ih snašle i uz pomoć svojih ruku uspijevaju da pomognu sebi, ali i drugim ženama sa invaliditetom.

Ovo udruženje je primjer  uspješne nevladine organizacije i zaslužuje podršku kako lokalne uprave, tako i građana Bijeljine, ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom današnje posjete Udruženju žena sa invaliditetom "Impuls":

- Rukotvorine koje nastaju ovdje su kvalitetne i kreativne, ali im treba pomoć da se plasiraju na tržištu. U planu je skoro otvaranje suvenirnice u centru Bijeljine i u ovom prostoru će biti mjesta i za dio rukotvorina, a poklanjaćemo ih i gostima našeg Grada. Vjerujem da ćemo tako pomoći ekonomsko osnaživanje žena sa invaliditetom, ali i da će to biti doprinos promociji Bijeljine.

Takođe, najavio je gradonačelnik Mićić, Gradska uprava pokušati da nađe način da obezbijedi više sredstava za materijalne troškove ove i sličnih organizacija.

Ovom prilikom je upućen poziv građanima Bijeljine da u subotu, 12. marta, od 10 do 16 časova posjete prodajni štand "Impulsa" na Gradskom trgu.

Udruženje žena sa invaliditetom "Impuls" je osnovano 2004. godine s ciljem da zastupa interese žena sa invaliditetom kako bi mogle da u potpunosti ostvare svoja osnovna prava i tako poboljšaju svoj zdravstveni, socijalni i ekonomski status i tako postanu aktivne članice društvene zajednice u kojoj žive.

Osnovni djelatnosti Udruženja su humanitarnog karaktera i ogledaju se u ostvarenju i unapređenju zdravstvenog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog položaja članica udruženja, usmjeravanju na prevenciji invalidnosti i potpunoj zaštiti žena sa invaliditetom – članica Udruženja, naročito njihovo obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje, organizovano i zajedničko djelovanje prema organima zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, na promociji i prihvatanju socijalnog modela invalidnosti, filozofije samostalnog života, kao i obavljanje privredne djelatnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )