FOTO: null

Iz Civilne zaštite Grada Bijeljina jutros je saopšteno da je u prethodna 24 časa na području Grada Bijeljina došlo do znatnog porasta vodostaja rijeke Drine i rijeke Save. Reporterska ekipa portala InfoBijeljina je posjetila savski nasip u semberskim seli

Na pomenutim lokacijama smo zatekli mještane ovih sela koji su iz vikendica sklanjali stvari, te pčelare koji su sklanjali košnice.

Kako su nam rekli, ovo rade iz mjera opreza, a i slušajući saopštenja Civilne zaštite. 

"Vodostaj rijeke Save je takođe u znatnom porastu – za prethodna 24 časa porastao je za 48 cm i jutros u 6,00 časova na vodomjernoj stanici u Rači iznosio je +686 cm odnosno 36 cm iznad kote redovne odbrane od poplava", navode u Civilnoj zaštiti Bijeljina.

Direktor JU „Vode Srpske“ danas je donio Rješenje o proglašenju redovne odbrane od poplava za poplavno područje Semberije u sektorima I, II  i III.

S obzirom na najavljene padavine narednih dana, upozorava se stanovništvo u naseljima koja gravitiraju navedenim riječnim vodotocima na maksimalnu budnost i pripravnost i da blagovremeno preduzme preventivne mjere zaštite materijalnih dobara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )