FOTO: N1/Reuters

Fudbaleri Rome pobijedli su Cagliari sa 3:2 i tako se popeli na treće mjesto Serie A, a kapiten ekipe i bh. reprezentativac Edin Džeko imao je još jedan razlog za slavlje. Gol koji je postigao u 71. minuti za vodstvo svog tima od 2:1 bio mu je 112 za ovaj klub, čime je postao treći najbolji strelac Vučice u istoriji.

On je na vječnoj listi prestigao Amadea Amadeija, koji je dao 111 golova. Ispred Edina Džeke ostali su samo Roberto Pruzzo, koji je dao 138 golova i nedostižni Francesco Totti koji je postigao 307. golova za Romu.

Priliku da se dodatno približi Pruzzu Džeko će imati naredne godine, 3. januara, kada njegov tim čeka Sampdoriju na svom terenu.

U pobjedi od 3:2 protiv Cagliarija, mrežu gostiju načeo je Veretout u 11. minuti, da bi Joao Pedro stvari vratio na početak u 59. Džeko je potom dao gol u 71. za 2:1 i novo vodstvo Rome, da bi Mancini u 77. uduplao vodstvo.

Joao Pedro je u 91. minuti dao gol sa bijele tačke za konačnih 3:2.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )