FOTO: Glas Srpske

LAKTAŠI - Edin Atić stigao je u redove Aleksandrovčana nakon Antabije Taja Volera i njihovi dosadašnji učinci u ABA ligi garantuju da će biti dobar napadački tandem, jer pokrivaju bekovske pozicije.

Svjestan je da Dragan Bajić više cijeni igrače koji se zalažu u odbrani, a saradnja sa trenerom Igokee, koji je produžio ugovor na još tri godine, nije mu nepoznata, jer su sarađivali u juniorskoj reprezentaciji BiH.

- Bajića znam od ranije i dobra stvar za nas igrače je da dođemo u klub kod nekog svog, jer je onda mnogo lakše. Problema uvijek ima u inostranim klubovima sa stranim trenerima gdje si napet i nikad ne znaš kada te mogu otjerati bez razloga. Kada poznaješ ljude, odmah je lakše, jer ti pružaju sve i savjetuju te kako da radiš. Stoga se radujem dolasku u novi klub, poznajem mnogo ljudi od ranije i znam kako funkcioniše, a od bivših članova Igokee čuo sam samo pozitivne priče. U Laktaše stižem u utorak da se smjestim i ostaću da treniram sa ekipom do 1. jula pa ćemo onda praviti novi plan rada - rekao je Atić za “Glas Srpske”.

Megu je napustio kao kapiten i jedan od važnijih igrača u prethodne dvije sezone. Prošle je dobro punio sve statističke kolone, jer je prosječno bilježio 9,6 poena, imao sedam skokova i 4,4 asistencije. Ranije je nastupao za Spars, AEK i Trikalu.

- Odlazim veoma srećan i zahvalan sam što su mi ukazali tu čast, ali sada želim da se dokažem na višem nivou i borim za trofeje. Ovo je novi korak u mojoj karijeri i jedva čekam da počne takmičenje. Voler je stigao, znam ga od ranije, ima odličan šut pa vjerujem da ćemo dobro sarađivati - rekao je Atić.

Zajedno sa njim Megu je napustio i trener Dejan Milojević, koji će se preseliti u SAD, a oproštajnu utakmicu Atić nije igrao, ali ju je gledao.

- Slučajno se poklopilo da odlazimo zajedno. U šali kažem da je šteta što nije bilo utakmice “Edine ćao” ili “kapitenu ćao”, kao što je to bio slučaj sa Milojevićem. Ipak, Deki je to zaslužio za deset godina koliko je proveo u klubu i ne znam nikoga ko može da kaže jednu ružnu riječ za njega. Nemam riječi da ga opišem. Odličan je trener koji nam je uvijek bio na raspolaganju, bilo na treningu ili van njega. Jednostavno ljudina. On želi novi izazov i vjerujem da će uspjeti bilo gdje da ode - istakao je Atić.

Momak iz Donjeg Vakufa (23) jedva čeka povratak na parket.

- Pauza je ostavila trag na cijeli svijet, ne samo na košarku i pokušali smo da održimo treninge u tim uslovima, jer nismo mogli u teretanu i dvoranu, ali nam neće biti teško vratiti se u ritam. S druge strane bilo je i previše vremena za odmor, tako da ćemo motivisani stići na trening - dodao je Atić.

Stigao i Karmajkl

Treće pojačanje Igokee za narednu sezonu je američki centar Džeki Karmajkl (30), koji je prošlu sezonu odigrao u francuskom Buržu. Profesionalnu karijeru započeo je u Bilbaou 2013, da bi potom bio član Ajova enerdžija (razvojni tim Minesota Tibervulvsa), Makabi Rišona, Banvita, Makabi Ašdoda, Ušaka, Avtodora, Al Rijad Bejruta, Uniksa i Konjaspora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )