FOTO: null

Džudo klub ”Panter” iz Bijeljine u proteklih sedam dana nastupio je na pet takmičenja, na kojim su se okitili sa ukupno 20 medalja.

Bijeljinski džudisti učestovali su na takmičenjima  u Srbiji, na turniru u Rumi i Turiji, kao i na Međunarodnom turniru "Miloš Mrdić" održanom u Trebinju. Proteklog vikenda “Panteri” su učestvovali  na Prvenstvu Republike Srpske za seniore u Laktašima, kao  i  na takmičenju u Sremskoj Mitrovici.

Povodom 50 godina postojanja džudo sporta u Rumi, održan je prvi Međunarodni džudo turnir “Ruma 2016”, gdje je učešće uzelo oko 350 takmičara u kategorijama poletaraca, pionira i juniora. Na ovom takmičenju nastupila su 4 takmičara “Pantera”: Vukašin Tripunović, Pavle Macan, Predrag Terzić i Mihajlo Jokšić, a  2 srebrne medalje osvojili su Pavle Macan I Mihajlo Jokšić.

18. Međunarodni džudo turnir Turija okupio je 51 klub sa oko 600 takmičara iz Srbije,Mađarske,Rumunije, Makedonije, Hrvatske i BiH. “Pantere” je predstavljalo 10 takmičara.Najbolje su se pokazali: Anja Vučković sa osvojenim prvi mjestom, drugu poziciju  zauzeli  su: Miloš Krstić i Nikša Matić, dok su trećeplasirani bili : Luka Perušinović, Dejan Jezdić i Vanja Macan.

Na 6. Memorijalu "Miloš Mrdić" u Trebinju okupilo  se preko 500 takmičara iz susjednih zemalja Crne Gore,Hrvatske, Srbije i BiH  iz oko 50 klubova. Džudiste “Pantera” predstavljala su 4 takmičara u uzrastima kadeta: Nemanja Duvnjak, Pavle Vasić, Pavle Vujnović I Miloš Kolović. Zlatnom medaljom se okitio Miloš Kolović, koji u ovoj godini ne zna još za poraz, što pokazuje da je u dobroj formi za ono najvažnje što predstoji, a to su Prvenstva BiH,RS i  međunarodna takmičenja, kaže za InfoBijeljina trener džudo kluba “Panter” Vladimir Đokić.

Proteklog vikenda na Prvenstvu Republike Srpske za seniorke koje je održano  u Laktašima Nikolina Gluhović, džudistkinja “Pantera”, postala je šampionka Republike Srpske u ovom sportu.

Najmlađi članovi ovog uspješnog bijeljinskog džudo kluba učestvovali su u Sremskoj Mitrovici na takmičenju ,,Tehnolog open,, gdje su osvojili 10 medalja. Medaljama su se okitili : Wang Ce,Luka Perušinovic,Dejan Jezdić,Ivan Čolić, Vanja Macan, Anja Vučković,Predrag Terzić, Bodirogić Jovan, Pavle Macan i Vukašin Tripunović.Treneri koji su pripremali i predvodili   takmičare bili su: Vladimir Đokić i Aleksandar Borovčanin.

Sportisti “Pantera” nemaju predaha, tokom ove sedmice pripremaju se  za učešće  na Državnom prvenstvu za seniore koje će se  idući vikend održati u Trebinju.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )