FOTO: blic.rs

Britanski bosker Entoni Džošua odbranio je superteške titule u IBF, VBO i VBA verziji savladavši na “Vembliju” Aleksandra Povjetkina u sedmoj rundi, kada je sudija morao da prekine meč jer Rus više nije bio u stanju da pruža nikakav otpor.

Džošuu su neki kritikovali da ne želi da se bori sa ostatkom elite iz ringa, ali je on pokazao da i te kako ima šta da prikaže među konopcima.

Uostalom, Povjetkin nikada u karijeri nije izgubio tehničkim nokautom do ovog susreta, a jedini poraz u 35 nastupa do ovog na “Vembliju” doživio je 2013. od Vladimira Klička, i to odlukom sudija.
Ovoga puta, 39-godišnji “bijeli lav” iz Rusije bolje je otpočeo meč sa devet godina mlađim momkom iz Votforda. No, to što mu je raskrvario nos – nije bilo dovoljno i da Džošuu “pošalje na patos”.

Kako je vrijeme odmicalo, Britanac je počeo da gospodari ringom, a u sedmoj rundi je i obezbijedio da svoj 22. nastup okonča – 22. pobjedom.

Desni direkt, pa lijevi aperkat bila je kombinacija koja je uzdrmala Povjetkina. Kada je još jedna slična serija, desnom pa lijevom rukom, poslala Rusa na tlo, on je uspio nekako da se pridigne, no naredni lijevi aperkat, poslije kog se bespomoćno držao za konopce, natjerao je sudiju Stiva Greja da prekine meč, piše Blic.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )