FOTO: null

Sarajevo - Bivši premijer i ministar finansija RS Aleksandar Džombić saslušan je juče u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka u sklopu istrage o poslovanju propale Bobar banke iz Bijeljine.

Džombić je iz Tužilaštva izašao poslije više od četiri časa.

- Pitali su me za poslovanje, izvještaj i stanje u banci u određenom vremenskom periodu. Pitali su sve ono što je vezano za poslovanje banke, uključujući i uvođenje prinudne uprave - rekao je Džombić.

Na konstataciju da je ova banka pozitivno poslovala dok je on bio na pozicijama u Vladi RS, Džombić je naglasio da nije rukovodio Bobar bankom, ali da je finansijski sektor bio mnogo stabilniji.

- Od svjetske krize 2008. finansijski sektor je imao probleme. Da li je to bio razlog da se uđe u ovu fazu u koju se sada ušlo, sada ne možemo tvrditi, ali su banke imale određene pritiske i narušavanje poslovanja - kazao je on.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika RS Milorada Dodika da njegovo i nedavno saslušanje ministra finansija RS Zorana Tegeltije u vezi sa Pavlović bankom predstavlja novi pritisak na RS i da je sve politički izrežirano, Džombić je kazao da nije u politici i da nije osjetio nikakav pritisak. Džombić, koji je trenutno partner nezavisne revizorske kuće iz Austrije i direktor Ekonomskog instituta u Banjaluci, na pitanje da li su ga ispitivali i u vezi sa firmom "Unis" iz Dervente odgovorio je da je bilo jedno pitanje.

MUP RS podnio je izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri odgovorna lica u Bobar banci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )